Rabu, 7 September 2011

The Best Role Model : CDM Hanis Haizi

Hai sume....

Hari ini, saya nak share true story psl my TOP LEADER, CDM Hanis Haizi..nak share kejayaan, usaha, dan semangat berterusan beliau. Sejak menceburi bizz PREMIUM BEAUTIFUL ini, saya jumpa ramai wanita yang ada impian nak mengubah diri dan kehidupan kepada yang lebih selesa serta nak cari side income untuk bantu suami & family..tp tak tahu caranya & takut nk cuba..akhirnya impian tu berlalu macam tu je..

So..entry kali ini saya nak share kejayaan CDM Hanis Haizi dari seorang housewife , bagaimana beliau bermula dalam bizz ni dan sekarang telah berjaya menjadi leader yg sangat disegani ramai terutamanya di kalangan kaum wanita. Diharap entry kali ni dapat memberi semangat kepada kite sume... 

....................................from website Hanis Haizi...........................................................


Confession of a housewife

 

As you all know I used to be a housewife. Lepas graduate, I malas nak kerja. Coz at that time I was pregnant. Dah nak dekat 7 bulan time tu, so I tot maybe i just relax je kat rumah. plus memang confirm la x de org nak hire pregnant women kan. I really enjoy my first pregnancy. Boleh bangun tido sesuka atii akuu..


Then tup tup... hariz pun selamat dilahirkan. Becoming a mother is not easy. Tambah2 si hariz at that time x nak tido malam!! Oh noo... macam mana nak masuk kerja kalau macam ni? Plus i'm fully Breastfeed him.. so i tot maybe i could give myself a break for 6 months maybe?? hubby agreed.



Duk rumah, is the bestest thing ever! Yes! you boleh bangun sukati pukul berapa u nak, pakai baju tido pagi petang siang malam. No one bother. I enjoy staying at home walaupun gaji i at that time 3 angka sajork. uhukkk


dulu pekerjaan suri rumah ku ini dipandang hina

as time goes by, hariz dah masuk 7-8-9 bulan.. Hubby tanya bila u nak kerja? Now i dah memang takde mood langsung nak kerja. Kepala hotak aku dah mula berkarat. And term2 engineering pun sudah ku lupakan. Oh no. Macam mana nak masuk kerja ni??

And the next thing i know.. hariz is already 1 years old.. Me? Still stuck at home with no progress. Except jadi mak. The truth is I MEMANG MALAS NAK KERJA. I malas nak bangun awal2 pagi, redah jam. I don't like to work for people. I malas nak buat benda yang sama tiap2 hari.It is just not me.

In fact I lagi suka belajar dari kerja. I told my hubby i nak sambung my master. Dia ok jer. Seach punya search i nak belajar kat Finland. Nape finland, sebab FREE!! yes all scandinavian countries semuanya free for education. ngeheee

And one day, i tengah scroll2 my FB.. or Friendster kot. I tengok my friends.. Uniten or TIKL semuanya ada PROGRESS. some of them engineers.. lecturers.. or sambung masters kat overseas ade yg tengah buat phD pun! Bukan perasaan hasad dengki ok. PHD. At the age of what 25?!! Akuu???????? dimanakah aku berada? Oh noooo!!!!!! goshhh i felt soo down n down down berhari2.. aku nanges. Meratapi nasib. Salah siapa? No one!! I have no income (ade la takat nuffnang punya haha), no house, no car, no job NADA!!!

And then i pray so hard every day mintak Allah bukakkan pintu rezeki. I want my life back. I nak jadi somebody yang boleh dibanggakan. Tak kesah la dalam apa2.. bidang..

Then one fine day... a friend of mine sms me

Babe ko nak tak buat side income RM3000 sebulan

Dalam hati : wwoooo RM3000 is what i need! Since aku malas kerja. RM3000 pun jadik lah.

I terus sign up and no turning back.

Fast forward one year later...........

dari RM3000 (my first pay)

*
*
*
*


dengan car fund for the WHOLE LIFE, Wawasan bonus (bila ade 6 leg bergerak), Traveling foc tak yah cakap lah.. and many more!



Here I am Today.


Alhamdullilah! I'm so blessed with my life. I think ada hikmah kenapa i tak kerja dulu... otherwise I takkan jumpa this wonderful bizz! My life has change 360 degree!

With the right determination you will be succeed!!! Yeahh I believe that!!
.........................................................................................................................................................

so, ape tunggu lagi...marila kite sama-sama berjaya dalam bizz ni...

"Caring is Sharing"

Call me : Azie - 019 682 9398 @ 019 774 9219

atau